Tarjoan yksilöterapiaa

Minulla ei ole kela-kelpoisuutta yksilöterapiaan.

Kuka tahansa voi hakeutua yksilöterapiaan. Jos sinulla on ongelma, jonka selvittämiseen koet tarvitsevasi apua, se riittää syyksi hakeutua terapiaan. Jos tulet itsemaksavana, siihen ei tarvitse lähetettä tai diagnoosia.

Monet etsivät apua läheisiltään ja se voi tuoda helpotusta. Hyvä ystävä voi auttaa selvittämään ajatuksiaan, joillekin auttaa aiheeseen tutustuminen kirjallisuuden avulla. Monet ovat kokeilleet menetelmiä, joiden tarkoitus on keskittyä hyvään ja positiiviseen ja unohtaa ongelmalliset asiat. Tämä toimii sen jälkeen, kun olet tavalla tai toisella käsitellyt ongelmasi.

Jos sinulla on historiassa käsittelemätöntä lapsuuden traumaa; vanhemman tunnekylmyyttä, alkoholiongelmaa tai sairautta, mieli ei taivu kiitollisuuteen. Voit olla tilanteessa, jossa vaadit itseltäsi positiivisuutta ja alitajunta nostaa esiin työstettäviä asioita ja se alkaa ahdistamaan entistä enemmän. Tällöin on hyvä miettiä; “haluanko työstää mieltä vaivaavia asioita? olenko sellaisessa vaiheessa elämääni, että haluan päästää irti menneestä? haluanko viimeinkin selvitellä ongelmia, joita olen kantanut liian kauan”?

Ongelmien ja pelkojen kohtaaminen on tuloksellisempaa, kuin niiden piilotteluyritykset. Piilottelun malli voi olla perua lapsuudestasi, jossa tunteillesi ei ollut sijaa. Ehkä opit sieltä ajattelimallin, että  “minun tarpeeni eivät ole tärkeitä, olen olemassa vain muiden tarpeita varten..”

Ongelmat voivat liittyä myös tähän päivään. Ihmissuhteet voivat aiheuttaa hämmennystä ja niiden pähkäily yksin ei tuota tulosta. Läheisiä ei halua kuormittaa ja niille puhuminen on vaikeaa, koska “en halua paljastaa heille kaikkea ja lopulta he kyllästyvät tai antavat vain neuvoja, vaikka tarvitsisin vain kuulijaa.”

Elämän solmukohdat

Jokaisen elämään liittyy joskus solmukohtia. Vaikeita ajanjaksoja, jotka vievät voimia. Joskus asiat ovat niin isoja, että niiden purkamiseen on hyvä etsiä apua. Solmukohdat voivat liittyä omaan historiaan siten, että jokin nykyisessä elämänvaiheessa nostaa esiin vaikeita asioita omasta kasvuhistoriasta. Solmukohdat voivat myös liittyä elämänmuutoksiin ja haasteisiin tai perheenjäsenten ongelmiin. Historiaa on syytä tarkastella, jos päätyy miettimään; “minulla on paha olo, vaikka kaikki pitäisi olla hyvin.”

Pihlan tarina