Pariterapiasta apua ongelmiin

Kysymyksiä pariterapiasta

Lähelläni olevat neuvovat minua eroamaan puolisostani. Jos tulen terapiaan, antaako terapeutti lopulta saman neuvon”

Terapeutti auttaa sinua löytämään vastaukset, joiden pohjalta teet päätökset. On luonnollista että omat ajatukset toistuvat samanlaisina, kun niitä pyörittää mielessään, ilman että asiaan tulee uutta näkökulmaa. Siis vaikka kuinka paljon miettii jotain ongelmaa, ratkaisu ei aina tule esiin. Terapian avulla asian näkökulmaa voi laajentaa tai muuttaa ja siten saada enemmän eväitä ongelman ratkaisuun.

Olen ajatellut, että olisin onnellisempi toisenlaisen kumppanin kanssa”

Ajatuksesi on hyvin tavallinen, mutta siihen sisältyy riskejä. Onko mahdollista, että uuden kumppanin kanssa törmäät samanlaisiin ongelmiin. Johtuuko paha olosi kumppanistasi, vai siitä että olet antanut toiselle ihmiselle vastuun omasta onnellisuudestasi. Miten olet toiminut edistääksesi omaa onnellisuuttasi, vai odotatko että toinen tekee sinut onnelliseksi. Olisiko nyt hyvä tilanne selvittää pariterapian avulla, mitä yhdessä ajattelette tästä. Haluaisitko kuulla, miten puolisosi vastaisi edellisiin kysymyksiin. Olisiko mahdollista, että löytäisitte yhdessä uusia tapoja tehdä itsenne ja toisenne onnellisemmaksi. Pariterapiaa kannattaa kokeilla.

”Minulla on sellainen tunne, että meillä ei ole enää mitään yhteistä”

Parisuhde muuttuu arjessa ja ne asiat joihin kumppanissa rakastui, muuttuvat tai niitä ei enää nähdä. Arki etenee samaa rataa ja yhteys puolisoon häviää, kun unohdetaan tehdä töitä asian eteen. Kokemaasi tunteeseen on hyvä havahtua ja tulla yhdessä miettimään, mitä voisitte parisuhteen hyväksi tehdä.

Voiko pariterapiaan tulla yksin?

Voi tulla yksin. Joskus kumppani kieltäytyy pariterapiasta tai terapiaa haluava aloittaa yksin tai käydä yksin. Pariterapeutti osaa huomioida molempien näkökulmaa, vaikka käynneillä olisi vain toinen. Parhaimpaan tuloksen päästään aina, jos kumppani tulee mukaan, vaikka myöhemminkin.